Aenvang en Vervolg van de Ontdekte Saemzweiring (1794)

Titelbeschrijving
Aenvang en Vervolg van de Ontdekte Saemenzweiring, Gesmeed door den Verraeder Robespierre en zyne Aenhangers; als ook de Dood- en andere Straffen daer op Gevolgt, en de Maetregelen, diesaengaende genomen.
¶ De gebundelde afleveringen hebben als titel: Omstandig en Echt Verhael van de Ontdekte Saemenzweiring, Gesmeed door den Verraeder Robespierre en zyne Aenhangers; als ook de Dood- en andere Straffen daer op Gevolgt, en de Maetregelen, diesaengaende genomen.

Periodiciteit
Het blad zal verschenen zijn in 1794, na de executie van Robespierre op 28 juli 1794. Er zijn 7 nrs., waarvan de laatste als titel heeft: Eynde van de Ontdekte Saemenzweiring, Gesmeed door den Verraeder Robespierre en zyne Aenhangers; als ook de Dood- en andere Straffen daer op Gevolgt, en de Maetregelen, diesaengaende genomen.

Bibliografische beschrijving
De afleveringen tellen 8 pagina’s in octavo (56 pagina’s). Ze zijn genummerd maar niet gedateerd.

Boekhistorische gegevens
Impressum: ‘Te Gend, By J.F. Vander Schueren, by den Berg van Bermhertigheyd’.

Inhoud
Het blad, over de terechtstelling van Robespierre en zijn volgelingen, is blijkens de titelpagina vertaald uit het Frans.

Exemplaren
¶ Gent, Universiteitsbibliotheek: G 3062
Full text

Literatuur
¶ J. Smeyers, ‘De Nederlandse letterkunde in het Zuiden’, in: H. Vieu-Kuik, J. Smeyers, De letterkunde in de achttiende eeuw in Noord en Zuid (Antwerpen/Amsterdam 1975), p. 554.

André Hanou